Tien belangrijke dingen die je moet doen in Dominica

Blog Dominica

Dominica is een land dat ook bekend staat als het natuureiland van het Caribisch gebied. Het heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna die beschermd worden door het natuurparksysteem. Er zijn ook veel plaatsen en veel dingen te doen hier in Dominica, onder hen zijn deze tien dingen die men moet doen als men in Dominica is.

1.) Bezoek het Kokende Meer

Dit is een prachtige toeristische bestemming die je moet bezoeken als je in Dominica bent. U zult zeker genieten van de aanblik van dit grote meer als het kookt als gevolg van de hitte afkomstig van de vulkanische vent. Als u een beginneling bent als het gaat om wandelen, dan zult u zeker een gids nodig hebben om u rond het meer te leiden vanwege het ruwe terrein.

2.) Wandeling naar de Glassy

Dit is een wandeling die ongeveer twee tot drie dagen zal duren om te voltooien. Tijdens deze wandeling gaat u door boerenland, dan komt u door een diepe jungle voordat u de kust en de kliffen bereikt. De wandeling eindigt pas wanneer u het punt bereikt waar de oude vulkanische stroom de oceaan ontmoet, en hier moet u voorzichtig zijn omdat er grote golven zijn die bekend staan om mensen weg te vagen en tegen de rotsen te slaan.

3.) Doe de Jaco Trappen

Het is niet echt duidelijk waarom de Jaco Steps zijn gebouwd, maar het is desalniettemin een goede wandeling. Dit geeft je een goede wandeling en oefening. Bovendien kunt u genieten van het prachtige landschap dat Dominica te bieden heeft.

4.) Bezoek het Morne Trois Pitons Nationaal Park

Dit nationale park is ook opgenomen in de UNESCO World Heritage Site. U zult hier een groot aantal inheemse flora’s en fauna’s van Dominica zien. De vele aantrekkelijke locaties die het biedt zijn genoeg om iedereen verliefd te laten worden op deze magische plek.

5.) Bekijk het Boeri meer

Natuurliefhebber of niet, niemand kan weerstaan aan de rauwe schoonheid van Boeri Lake, dat een kratermeer is. Als je het pad naar het Boeri meer bewandelt, zie je prachtige uitzichten op de Atlantische kust. U gaat ook door een montane bos, een bos met een enorme overvloed aan boomvarens en koolpalm.

6.) Zwemmen in de Titou kloof

Voordat u aan uw wandeling richting het Boiling Lake begint, komt u deze kleine waterval tegen. Dit is een perfecte plek om in te zwemmen en het is een bekende toeristische plek. Het kan ook de perfecte afsluiting zijn van uw wandeling naar het Boiling Lake, want er is ook een kleine warmwaterbron in de buurt.

7.) Bezoek de Emerald Pool

Een beetje koud naar de smaak van een zwemmer, maar Emerald Pool is nog steeds een geweldige plek om te bezoeken. Er is een korte wandeling voordat je deze kleine grot bereikt. Maar de korte wandeling is de moeite waard, want je wordt begroet door een magisch schouwspel.

8.) Geniet van Trafalgar Falls

Op ongeveer een half uur rijden van Roseau ligt deze populaire dubbele waterval. Je hebt geen gids nodig om deze watervallen te bereiken, want je kunt er gemakkelijk komen. Dit is een beroemde toeristische plek waar ze een duik kunnen nemen in de kleinere watervallen of, als ze het vinden, een verfrissende en ontspannende duik kunnen nemen in de warmwaterbron van de grotere watervallen.

9.) Ga duiken in Cabrits Marine Reserve

Dominica staat ook bekend als een beroemde duikbestemming. Hier zie je een grote verscheidenheid aan zeedieren. Maar ze zijn erg strikt in hun regel om de dieren niet aan te raken.

10.) Bezoek Scott’s Head

Dit is een prachtig dorp dat een geweldige duikervaring biedt in de baai. U kunt hier ook gaan snorkelen. U zult hier overvloedige zeedieren zien die in het koraal leven.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *